Saturday, February 4, 2012

Scarletina bolete (Boletus luridiformis)

Athamanion, Epirus

Boletus ludiriformis formally known as Boletus erythropus is part of the Boletaceae family. Its common name is Scarletina bolete. The stems are yellowish-green but when it is cut it becomes blue. It can be eaten only after cooking otherwise it can cause gastric disturbances, but it my opinion it is not very tasty...

4 comments:

Giga said...

A tak ładnie wyglądają, a nie są smaczne :-(. Pozdrawiam. *** Και μόνο φαίνονται καλά, και δεν είναι καλό :-(. Ευχές.

Eko said...

Hieno 'Trio'...!
Meidän sienet ovat metrisen handen alla säilössä.
Kesällä ne sieltä tulevat esiin.
n.6 kuukauden kuluttua...!

tselos photos -Nature of Roumeli said...

Ακριβώς, δεν είναι επικίνδυνοι αλλά δεν τους μαζεύει κανείς . Είναι και αυτός ο μπλε μεταχρωματισμός όταν τους κόβεις που δεν τους κάνει δημοφιλεις .

Greece's Flora said...

εμένα ο πατέρας μου τος μαζεύει πάντως αλλά είναι ο μόνος που τους τρώει στους υπόλοιπους δεν αρέσουν και τόσο...